Sestavení optimálního jídelníčku pro fotbalistku - Svitková, Kateřina; Sekničková, Jana; Zýková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato bakalářská práce seznámí čtenáře s nutričním problémem fotbalistek a poukáže na jejich nízké platy v nejlepších českých týmech. Hlavním cílem této bakalářské práce je zjistit, zda se může fotbalistka v České republice se svým platem vhodně stravovat, aby mohla podávat ten nejlepší výkon po celou sezónu. Vedlejším cílem této práce je porovnat jídelníčky sestavené pro fotbalistku a pro pracující ženu v sedavém zaměstnání a zjistit, o kolik peněz může pracující žena ušetřit při stravovaní oproti fotbalistce. Pro lepší porovnání se vytvoří jednodenní a týdenní jídelníčky. Všechny jídelníčky budou sestaveny podle vhodných nutričních omezení a u většiny z nich jsou minimalizované náklady. Při tvorbě modelů je využíváno lineární programování za použití směšovací úlohy. Jednodenní jídelníčky jsou řešeny pomocí řešitele v MS Excel. Řešení týdenních modelů je sestaveno v programu LINGO a při výpočtu pomohl řešitel GUROBI. Databáze jídel je vytvořena v programu MS Excel. Po vytvoření jídelníčků se potvrdilo, že fotbalistka nemá dostatek financí na optimální stravování.
Vedoucí práce: Jana Sekničková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses