Optimalizace skladových zásob ve výrobním podniku - Lejčková, Dominika (2019)
Tato práce se zabývá praktickým využitím celočíselného programování při řešení reálného problému v oblasti řízení zásob. Pro tyto účely jsou k dispozici data skladů vybrané výrobní společnosti. Úkolem je nalezení minima počtu objednávek materiálu při splnění specifických požadavků. Součástí práce je náhled do problematiky skladového hospodářství a řízení zásob obecně, popis společnosti a konkrétního problému, formulace matematických modelů, zápis těchto modelů v programovacím jazyce systému MPL for Windows, zkušební výpočty optimalizace, použití modelů pro komplexní optimalizaci zásob a zhodnocení výsledků. Přínosem práce je případná využitelnost modelů při procesu rozhodování.