Optimalizace skladových zásob ve výrobním podniku - Lejčková, Dominika; Pelikán, Jan, 1943-; Fábry, Jan, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato práce se zabývá praktickým využitím celočíselného programování při řešení reálného problému v oblasti řízení zásob. Pro tyto účely jsou k dispozici data skladů vybrané výrobní společnosti. Úkolem je nalezení minima počtu objednávek materiálu při splnění specifických požadavků. Součástí práce je náhled do problematiky skladového hospodářství a řízení zásob obecně, popis společnosti a konkrétního problému, formulace matematických modelů, zápis těchto modelů v programovacím jazyce systému MPL for Windows, zkušební výpočty optimalizace, použití modelů pro komplexní optimalizaci zásob a zhodnocení výsledků. Přínosem práce je případná využitelnost modelů při procesu rozhodování.
Vedoucí práce: Jan Pelikán
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses