Využití simulace Monte Carlo při analýze rizika projektu - Syrová, Lenka; Vrbová, Lucie; Špička, Jindřich, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem diplomové práce je porovnání výsledků rizikové analýzy v současném stavu a výsledkůrizikové analýzy získaných prostřednictvím simulace Monte Carlo a současně vytvořeníprvotního návrhu rámce pro řízení rizika, specificky pro fázi rizikové analýzy, v bankovnímsektoru. Pro naplnění cíle byla převzata současná podoba rizikové analýzy z projektu Office365, která je situována v cloudovém prostředí. Autorka práce se zaměřuje na prohloubení aúpravu již vypracované rizikové analýzy. Na základě kritického zhodnocení současného stavuje vytvořen nový rámec pro řízení rizik pomocí simulace Monte Carlo. Nově jsou vstupnímifaktory preventivní opatření s rizikem neúčinnosti, preventivní opatření bez rizika neúčinnostia korelace. Korelace je vložená pomocí korelačního koeficientu. Cíl práce se podařilo naplnit avytvořit rámec pro řízení rizik, který byl validován specialistou v daném oboru.
Vedoucí práce: Lucie Vrbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses