Vede demokracie k vyššímu hospodářskému růstu? : - Ruschka, Adam (2019)
Cílem této práce je ověřit, zda demokracie vede k vyššímu hospodářskému růstu. V praktické části bude sestrojen model, který je adaptací modelu Roberta Barra a Sala-iMartina na panelových datech. Budeme zkoumat vliv demokracie na hospodářský růst ve dvaceti zemích střední a východní Evropy mezi lety 2005 a 2017. Výsledky modelu nám říkají, že neexistuje žádný přímý ani nepřímý vliv demokracie na hospodářský růst.