Vede demokracie k vyššímu hospodářskému růstu? - Ruschka, Adam; Frömmel, Tomáš; Máslo, Lukáš Augustin, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Cílem této práce je ověřit, zda demokracie vede k vyššímu hospodářskému růstu. V praktické části bude sestrojen model, který je adaptací modelu Roberta Barra a Sala-iMartina na panelových datech. Budeme zkoumat vliv demokracie na hospodářský růst ve dvaceti zemích střední a východní Evropy mezi lety 2005 a 2017. Výsledky modelu nám říkají, že neexistuje žádný přímý ani nepřímý vliv demokracie na hospodářský růst.
Vedoucí práce: Tomáš Frömmel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses