Podnikatelský plán HR agentury - Medunytsia, Yevhenii (2019)
Cílem práce je zpracování podnikatelského plánu pro založení HR agentury. Posláním firmy bude spojovat Ukrajince ‚kteří hledají práci v Evropě, se zaměstnavateli v ČR. Provedené analýzy by měly zhodnotit reálnost podnikání vdaném odvětví a posoudit efektivnost investování do daného podniku. Budoucí podnik bude řešit problém deficitu nekvalifikované pracovní síly v ČR a uspokojovat poptávku po lépe placené práci mezi Ukrajinci.Práce je rozdělena do dvou částí.V teoretické části jsou popsány hlavní pojmy spojené s podnikatelským plánem, je zde vysvětleno, co je podnikatelský plán a jaká je jeho struktura. Je zahrnut také popis strategie modrého oceánu a specifikace podnikání z agenturní licence, což je důležité pro přípravu podnikatelského záměru v oblasti agenturního zaměstnání.Praktická část se skládá z vytvoření podnikatelského plánu a jeho následného zhodnocení. Velká pozornost byla věnována především vytvoření unikátní nabídky na trhu, finančnímu plánování zpracovanému ve třech různých scénářích a hodnocení rentability investování do nově založeného podniku.