Analýza a možnosti využití ICT ve výuce na středních školách - Mudra, Martin (2019)
Cílem práce je skrze data získaná v dotazníkovém šetření mezi studenty a v rámci řízených rozhovorů s učiteli gymnázií, zmapovat situaci vybavenosti školy co do informačních a komunikačních technologií a jejich využívání ve výuce. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. První dvě kapitoly teoretické části jsou zaměřeny na objasnění pojmů ICT a nastínění základních teoretických proudů ve vzdělávání. Třetí kapitola popisuje vývoj ICT ve vzdělávání jak z historického hlediska, tak i z hlediska pohledu na obecnou implementaci ICT do školy. Čtvrtá a pátá kapitola se věnují popisu aktuální trendů a možností zapojení ICT do výuky. Poslední kapitola teoretické části je věnována zamyšlení nad možným zapojením dalších technologií v budoucnu. Praktická část je pak věnována prezentaci a analýze dat získaných z dotazníkového šetření a řízených rozhovorů. Závěr shrnuje poznatky získané v praktické části.