Analýza a možnosti využití ICT ve výuce na středních školách - Mudra, Martin; Radváková, Věra; Tomeš, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Cílem práce je skrze data získaná v dotazníkovém šetření mezi studenty a v rámci řízených rozhovorů s učiteli gymnázií, zmapovat situaci vybavenosti školy co do informačních a komunikačních technologií a jejich využívání ve výuce. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. První dvě kapitoly teoretické části jsou zaměřeny na objasnění pojmů ICT a nastínění základních teoretických proudů ve vzdělávání. Třetí kapitola popisuje vývoj ICT ve vzdělávání jak z historického hlediska, tak i z hlediska pohledu na obecnou implementaci ICT do školy. Čtvrtá a pátá kapitola se věnují popisu aktuální trendů a možností zapojení ICT do výuky. Poslední kapitola teoretické části je věnována zamyšlení nad možným zapojením dalších technologií v budoucnu. Praktická část je pak věnována prezentaci a analýze dat získaných z dotazníkového šetření a řízených rozhovorů. Závěr shrnuje poznatky získané v praktické části.
Vedoucí práce: Věra Radváková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses