Komunikační strategie Fakulty informatiky a statistiky - Sýkorová, Michaela (2019)
Bakalářská práce se věnuje komunikační strategii Fakulty informatiky a statistiky v rámci nově spuštěné kampaně „Stačí se zeptat”. Cílem práce je zdůvodnit, zda kampaň byla přínosná či nikoliv. V případě, že kampaň splní alespoň jeden z hlavních ekonomických cílů, lze tuto komunikační strategii považovat za úspěšnou. Teoretická část této bakalářské práce se zabývá metodami pro tvorbu efektivní komunikace.Praktická část práce se odvíjí z teoretických poznatků. Je zde podrobně rozebrána a zdůvodněna komunikační strategie kampaně „Stačí se zeptat”. Ta byla vytvořena hlavně z důvodu nepříznivé pozice Fakulty informatiky a statistiky na trhu vysokých škol. Na komunikační strategii je přihlíženo s důrazem na definování její cílové skupiny, konkurence a nastavením komunikačních kanálů.Závěrečnou fází práce je vyhodnocení úspěšnosti kampaně na základě statistik počtu podaných přihlášek na jednotlivé fakulty VŠE za rok 2019 ve srovnání s předchozím rokem. Na základě této bakalářské práce byla kampaň vyhodnocena jako úspěšná, a to z důvodu 45,11% nárůstu podaných přihlášek.