Osobnosť a vlastnosti manažéra softwarového vývoja - Strhanová, Viktória; Vencovský, Filip; Karkošková, Soňa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Práca je spracovávaná na tému osobnosť a vlastnosti manažéra softwarového vývoja. Cieľom práce je charakterizovať osobnosť manažéra v danej oblasti. Prvá časť práce je zameraná na zisťovanie informácií pomocou rešerše literatúry. Kľúčové oblasti, ktorými autorka charakterizuje osobnosť manažéra softwarového vývoja sú funkcie, vlastnosti a schopnosti, ktoré pri práci potrebuje. Druhá časť práce nadväzuje na rešerš literatúry a skúma už vybrané oblasti a to pomocou rozhovorov s vybranými manažérmi softwarového vývoja. Pri tomto výskume sa autorka zameriava výhradne na overovanie postoja manažérov ku kľúčovým funkciám, vlastnostiam a schopnostiam a na ich prístup k problematike. Zvolená metóda naplnenia cieľu spočíva v porovnaní zistení nadobudnutých v rámci vlastného výskumu uskutočneného na základe konverzácií s vybranými osobami z danej oblasti so zisteniami nadobudnutých pri rešerši literatúry. Pohľad, ktorým autorka nazerá na osobnosť manažéra je zameraný na jeho vzťah k vlastnému pracovnému tímu. V závere práce autorka zobrazuje rozdiely a zhody týchto dvoch skutočností vo väzbe na okolnosti a možné príčiny. Prínosom práce je porovnanie a zjednotenie oboch pohľadov pre podrobné zobrazenie osobnosti manažéra vývoja softwaru.
Vedoucí práce: Filip Vencovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses