Návrh a implementace chatbota pro FIS - Netolický, Petr (2019)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na vytvoření konverzačního agenta (dále jen „chatbot“) pro fakultu informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze, který simuluje inteligentní konverzaci. Práce obsahuje srovnání dostupných řešení pro tvorbu chatbota na trhu, podrobný popis a dokumentaci tvorby chatbota za pomocí jednoho zvoleného řešení, a rovněž zahrnuje detailní kvalitativní výzkum se studenty dané fakulty o výhodách a nevýhodách jeho aplikace do praxe. Získané poznatky jsou aplikovány do vytvořeného chatbota a následně otestovány autorem i několika studenty fakulty. Chatbot odpovídá automatizovaným způsobem na otázky současných i budoucích studentů Vysoké školy ekonomické a tím ušetří čas pracovníkům fakulty.