Vliv základních online marketingových nástrojů na prodej jazykových kurzů - Pěničková, Kateřina; Bedřichová, Petra; Vondra, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na využití online marketingu u konkrétního příkladu (prodeje jazykových kurzů). Teoretická část vymezuje pojem online marketing, popisuje jeho historii, vznik, složky a porovnává ho s offline marketingem. Dále teoretická část uvádí, jak využívá online marketing sociální sítě ve svůj prospěch a zmiňuje nejznámější sociální sítě. Na závěr teoretická část vysvětluje, co je to content marketing a PPC kampaně, jejichž teorii je nutné znát pro pochopení problematiky v praktické části. Praktická část nejprve představuje jazykovou školu YES, jejíž online marketingová kampaň je předmětem výzkumu. Popisuje, jaké kroky byly podniknuty před zahájením kampaně, dále také celý průběh kampaně a na konci vyhodnocuje podle předem zadaných metrik, zda byla celá kampaň úspěšná či nikoliv. Cílem bakalářské práce bylo zjistit, jak zavedení základních online marketingových nástrojů ovlivní prodej jazykových kurzů a posoudit, zda je online marketingová strategie efektivní spíše v krátkodobém nebo dlouhodobém období. Závěr práce pak sděluje, zda byly jednotlivé cíle splněny a pokud ano, jak k jejich splnění autorka bakalářské práce dospěla.
Vedoucí práce: Petra Bedřichová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses