Etablování pole artu jako umělecké discipliny v ČR - Bělochová, Jana (2019)
Bakalářská práce se zaměřuje na etablování pole artu jako umělecké disciplíny v České republice, na kulturně sportovní soutěže a vystoupení v oblasti vzdušené akrobacie. V práci je popsána jak finanční stránka projektů, granty a dotace, tak i posouzení jejího uměleckého obsahu. Teoretická část vymezuje základní kategorie a druhy kulturně sportovních akcí. Praktická část práce se soustředí na konkrétní finanční stránku akcí a porovnává jejich umělecký obsah.