Porovnání platforem pro tvorbu chatbota IBM Watson Assistant a SAP Conversational AI - Linka, Michael (2019)
Tato bakalářská práce je zaměřena na porovnání dvou platforem umožňujících tvorbu chatbotů,což jsou programy schopné komunikovat s člověkem skrze textové rozhraní. Konkrétněse jedná o platformy Watson Assistant od společnosti IBM a Conversational AI od SAP. Prvnímcílem stanoveným pro práci je seznámení se s oblastí chatbotů v umělé inteligenci. Tomuse věnuje první kapitola, ve které jsou nastíněny definice umělé inteligence a její stručná historie,a kapitola druhá, seznamující čtenáře s chatboty samotnými, jejich typy a podnikovýmvyužitím. Druhým cílem je seznámení se s výše zmiňovanými platformami pro tvorbu chatbotů.Těm se věnuje třetí kapitola, hlavně jejich funkcionalitám a postupu tvorby chatbota.Cílem třetím je teoretické a praktické porovnání obou platforem. Teoretické porovnání je provedenove zmiňované třetí kapitole a na to praktické porovnání je zaměřena kapitola pátá,která se věnuje tvorbě testovacího chatbota na obou platformách. Jeho návrh byl popsánv kapitole čtvrté. Závěrečná část práce je naplněním posledního cíle, konkrétně vyzkoušenívytvořených chatbotů při konverzaci s lidmi. V ní je popsáno testování s uživateli pomocítestovacích scénářů a také vlastní testování, porovnávající vytvořené chatboty při zpracováníproblémových vstupů.