Analýza trhu práce v kraji Vysočina v roce 2019 - Virgl, Jiří; Rotschedl, Jiří, 1982-; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu trhu práce v Kraji Vysočina s hlavním zaměřením na měsíc březen roku 2019. Práce zkoumá poptávku po práci v Kraji Vysočina. Teoretická část se zabývá definicemi vybraných jevů na trhu práce – utváření rovnováhy na trhu práce, rizikové skupiny a migrace na trhu práce. Dále jsou popsány vybrané prvky z teorie lidského kapitálu a nastíněna hierarchie vzdělávání v České republice. Na závěr je provedena charakteristika Kraje Vysočina. Praktická část je věnována analýze vývoje nezaměstnanosti a volných pracovních míst, analýze veškerých inzerovaných pracovních pozic, podrobnější analýze inzerovaných pracovních pozic za měsíc březen a analýze inzerovaných pracovních pozic se zaměřením na školství. Na závěr je provedena analýza migrace v Kraji Vysočina. Unikátnost práce tkví v provedení analýzy struktury aktuální poptávky po práci a jejím propojení se systémem vzdělávání. Bylo zjištěno, že za měsíc březen by v některých odvětvích nebyl dostatečný počet absolventů, kteří by pokryli poptávku po práci.
Vedoucí práce: Jiří Rotschedl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses