Makroobezřetnostní politiky zemí V4 se zaměřením na Loan-to-Value poměr v letech 2016-2018 - Horký, Bohuslav (2019)
Bakalářská práce se věnuje aktuální problematice makroobezřetnostních politik s cílem porovnat vybrané nástroje a poukázat na potencionální rizika ohrožující finanční stabilitu. Teoretická část popisuje základní rámec znalostí především pak finanční stabilitu, systémové riziko a makroobezřetnostní dohled. Praktická část se zabývá popisem makroobezřetnostních politik jednotlivých států Visegrádské skupiny a s nimi spjatá aktuální rizika. Dále jsou podrobněji rozebrané vybrané nástroje a jejich změny v čase, jenž jsou komparovány v diskuzi. V závěru práce zhodnocuji homogenitu přístupu jednotlivých států podle nástrojů LTV, DSTI a kapitálových rezerv, resp. CCyB, SyRB a O-SII.