Problémy a perspektivy sdílené ekonomiky - Machala, Tomáš (2019)
Bakalářská práce se zabývá aktuálním fenoménem sdílené ekonomiky. Jejím cílem je zjistit, proč a zda vůbec generace Z upřednostňuje platformy sdílené ekonomiky a na tomto základě pak pojmenovat, jaké největší hrozby před těmito platformami stojí, respektive jaké jsou její vyhlídky do budoucna. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická pasáž se bude zabývat vymezením tématu sdílené ekonomiky, představíme si jednotlivé reprezentanty a zařadíme je do celkového kontextu průmyslu 4.0. Praktická část je tvořena dotazníkovým výzkumem a jeho intepretací. Dotazována je generace Z, která se v současné době staví ke sdílené ekonomice nejpřívětivěji.