Problémy a perspektivy sdílené ekonomiky - Machala, Tomáš; Sirůček, Pavel, 1965-; Pícl, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Bakalářská práce se zabývá aktuálním fenoménem sdílené ekonomiky. Jejím cílem je zjistit, proč a zda vůbec generace Z upřednostňuje platformy sdílené ekonomiky a na tomto základě pak pojmenovat, jaké největší hrozby před těmito platformami stojí, respektive jaké jsou její vyhlídky do budoucna. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická pasáž se bude zabývat vymezením tématu sdílené ekonomiky, představíme si jednotlivé reprezentanty a zařadíme je do celkového kontextu průmyslu 4.0. Praktická část je tvořena dotazníkovým výzkumem a jeho intepretací. Dotazována je generace Z, která se v současné době staví ke sdílené ekonomice nejpřívětivěji.
Vedoucí práce: Pavel Sirůček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses