Analýza činnosti a výstupů Odborné komise pro důchodovou reformu v letech 2014 až 2017 - Cajthaml, Tomáš; Barák, Vladimír; Krebs, Vojtěch, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Bakalářská práce se zaměřuje na práci Odborné komise pro důchodovou reformu v letech 2014 až 2017, která byla vedena prof. Martinem Potůčkem. Hlavním cílem práce bylo provést analýzu a zhodnocení výstupů Odborné komise pro důchodovou reformu. Jednotlivé návrhy jsou podrobeny odborné diskusi a následně jsou k nim vyjádřeny vlastní názory. Z výsledku analýzy, provedené literární rešerší primárních zdrojů vyplývá, že Odborná komise se při svých pracovních jednáních držela svého politického zadání. Komise navrhla změny tak, aby byl vdůchodovém systému zabezpečen především důstojný důchod, posílen princip zásluhovosti a zajištěna dlouhodobá finanční stabilita systému. Odborné komisi se podařilo dojít ke stanoveným cílům, a tím naplnit svůj mandát.
Vedoucí práce: Vladimír Barák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses