Bezpečnostní politika SELinuxu pro vybranou aplikaci prostředí KDE - Vlach, Miroslav; Palovský, Radomír, 1959-; Vadinský, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Bakalářská práce zpracovává vytvoření bezpečnostní politiky pro aplikaci z prostředí KDE pro bezpečnostní modul Security-Enhanced Linux. Práce rozebírá principy fungování základních typů řízení přístupu a představuje SELinux jakožto jedno z konkrétních řešení. Dále je SELinux porovnán s jinými vybranými implementacemi řízení přístupu v operačních systémech GNU/Linux a Solaris. Pro vytvoření politiky musela být nejdříve zanalyzována podpora SELinuxu ve zvolených distribucích. Na základě toho byla zvolena vhodná distribuce, pro kterou je popsán proces tvorby bezpečností politiky pro aplikaci KTorrent. Hlavním přínosem práce je vytvořená politika pro aplikaci KTorrent. Práce rovněž přináší náhled na aktuální stav SELinuxu ve vybraných distribucích a porovnává jeho vlastnosti s alternativními řešeními.
Vedoucí práce: Radomír Palovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses