Komparace vybraných aspektů ekonomického vývoje Velké Británie za vlády Johna Majora a Tonyho Blaira (1990-2000) - Pučelík, Karel; Kovář, Martin, 1965-; Švejdová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Tato diplomová práce je věnována vybraným problémům britské hospodářské politiky devadesátých let. Cílem práce je komparace klíčových aspektů hospodářské politiky vlád konzervativce Johna Majora a labouristy Tonyho Blaira a následné sledování jejich případných shodných programových bodů. Autor se zaměřuje zejména na zásadní kroky ministerstva financí, fungování a financování NHS, roli Velké Británie v evropské ekonomické integraci a vztahy mezi vládou a odbory. Hypotéza, že hospodářská politiky Majorovy konzervativní vlády i Blairova labouristického kabinetu vycházela ze velmi podobných premis byla na uvedených příkladech potvrzena.
Vedoucí práce: Martin Kovář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářské a politické dějiny 20. století [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses