Komparativní analýza nástrojů politiky zaměstnanosti v Belgii a ČR v období 2007–2017 - Prejzková, Barbora (2019)
AbstraktNezaměstnanost je v posledních letech jedním z nejdiskutovanějších témat nejen na poli ekonomie. Komparativní analýza Belgie a České republiky přináší pohled na dvě země si v mnoha aspektech podobné, přičemž je jejich ekonomická situace rozdílná a stejně tak přístup k problematice nezaměstnanosti. Teoretická část bakalářské práce přináší čtenáři rešerši literatury zabývající se tématy trhu práce a politiky zaměstnanosti. V praktické části této bakalářské práce jsou pomocí komparace zanalyzovýny vybrané nástroje politiky zaměstnanosti Belgie a České republiky. Na základě výsledků této analýzy je zjištěno, že Belgii sužuje především neefektivně nastavený daňový systém a Českou republiku nedostatek pracovní síly. Tyto poznatky jsou zohledněny v rámci národohospodářských doporučení pro Belgii i Českou republiku.