Vliv výroby ŠKODA AUTO a.s. na zaměstnanost v regionech závodů firmy v letech 2005–2018 - Javůrková, Erika; Kozák, Jan, 1990-; Klement, Josef, 1990-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Bakalářská práce má za cíl analyzovat vývoj zaměstnanosti a nezaměstnanosti v regionech umístění výrobních závodů ŠKODA AUTO v závislosti na jejich výrobě. Ekonomické teorie, které jsou uvedeny v rámci teoretické části, se převážně zabývají problematikou nezaměstnanosti, která je analyzována v praktické části. Práce potvrzuje stanovenou hypotézu, že výše výroby ŠKODA AUTO nepřímo úměrně působí na nezaměstnanost v regionech závodů v letech 2005—2018. Hypotéza byla potvrzena v okrese Mladá Boleslav a částečně potvrzena v okrese Rychnov nad Kněžnou. V závěru je konstatováno, že digitalizace, robotizace a elektrifikace, která nastane v důsledku nové emisní legislativy, přinese výrazné strukturální změny nejen v automobilovém odvětví. Změny by však neměly mít negativní vliv na zaměstnanost ve ŠKODA AUTO, která se snaží přizpůsobit změnám trhu způsobených evropskou regulací.
Vedoucí práce: Jan Kozák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses