Analýza kompozitního indikátoru HDI - Himmel, Jakub; Mazouch, Petr, 1981-; Nývlt, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Human Development Index (HDI) je široce používaný ukazatel pro hodnocení kvality života v jednotlivých zemích. Jeho konstrukce má však slabá místa a vzhledem k dostatečné datové základně by bylo vhodné analyzovat vývoj celkového, ale i dílčích ukazatelů v časovém hledisku. Řada studií používá ke svým analýzám hodnotu HDI pro konkrétní zemi nebo dokonce vývoj hodnoty HDI v čase, což může vést k velmi nevhodným závěrům. Cílem práce je zanalyzovat časový vývoj jednotlivých ukazatelů a zhodnotit, zda je konstrukce HDI do budoucna udržitelná.
Vedoucí práce: Petr Mazouch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses