Podpora podnikání informačními zdroji v České republice - Brychta, Marek; Papík, Richard, 1962-; Sklenák, Vilém, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Práce se zabývá hlavně českými elektronickými informačními zdroji. V teoretické části se tato bakalářská práce zabývá definováním podnikání a důležitých pojmů z oblasti informací a informačních zdrojů. Následně jsou představeny disciplíny, které nějakým způsobem mohou informačně podporovat podnikání. V praktické části je primárně kladen důraz na popis elektronických informačních zdrojů a souvisejících služeb z českého prostředí podporujících podnikání, ovšem částečná pozornost je věnována i větším mezinárodním informačním zdrojům z oblasti country intelligence. Cílem této práce je nalezení nejdůležitějších českých zdrojů a na základě analýzy a srovnání jednotlivých informačních zdrojů zmapovat tyto zdroje a určit, které charakteristiky jsou pro ně běžné. Hlavním přínosem této práce by tedy měl být ucelený souhrn informací o elektronických informačních zdrojích České republiky, jejich popis a praktické využití a v oblasti podnikání, včetně srovnávací tabulky. Vedlejším přínosem této práce je přehledné rozlišení a definování jednotlivých typů informací využitelných v podnikatelské sféře.
Vedoucí práce: Richard Papík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses