Analýza financování voleb do zastupitelstev obcí v Královéhradeckém kraji v letech 2010–2018 - Vaňková, Milena; Zouhar, Jan, 1982-; Macková, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Konání voleb neznamená výdaje jen pro politické strany snažící se nalákat voliče, ale i pro stát, který tyto volby zajišťuje prostřednictvím obcí. Je zřejmé, že větší města budou mít vyšší výdaje než malé vesnice. Budeme se zabývat tím, zda je možné ušetřit snížením počtu okrsků. Další otázkou je, zda se mezní výdaje na jednoho voliče snižují, a dochází tedy k úsporám z rozsahu. K tomu využijeme údaje o obcích Královéhradeckého kraje.
Vedoucí práce: Jan Zouhar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses