Sémantické anotování nabídek v oblasti Sharing Economy - Afanasyev, Daniil; Svátek, Vojtěch, 1967 prosinec 1.-; Dudáš, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Cílem této práce je zhodnotit reálné využití sémantických technologií a sémantického anotování nabídek ve sféře Sharing Economy na příkladě 3 populárních podniků v této sféře – Airbnb, Uber a BlaBlaCar. Sharing Economy – je dnes samostatným ekonomickým odvětvím, které každý měsíc se dostává víc a víc do podvědomí lidi, aniž by si toho uvědomovali. První část práce se zaměří na teoretický výklad o sémantickém webu a vyhledávání, technologiích pro vytváření architektury příslušných systémů. Také seznámí s oblasti Sharing Economy, její vznikem a odůvodněním. Druhá část je zaměřená na dokumentací konkrétních portálů pro seznámení s jejích architekturou a filozofii programového inženýrství. Další kapitola obsahuje testování aplikací podle scénářů, které mají za cíl porovnat personalizaci a lokalizaci při anotování výsledků vyhledávání.Zhodnocení a doporučení pro aplikace uzavřou toto téma.
Vedoucí práce: Vojtěch Svátek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses