Analýza potenciálnych problémov a príležitostí vstupu firmy na ukrajinský trh s módou - Knap, Martin (2019)
Bakalárska práca sa zaoberá analýzou potenciálnych problémov a príležitostí pri vstupe podniku na zahraničný trh pomocou metodiky Kepner-Tregoe, ktorá je doplnená metódami prieskumu trhu a konkurencie PEST a SWOT analýzou vnútorného a vonkajšieho prostredia podniku. Práca je rozdelená na teoretickú a praktickú časť. Teoretická časť je zameraná na problematiku medzinárodného podnikania, managementom rizika, módnym trhom a budovaním značky na internete. V praktickej časti je predstavená spoločnosť Footshop s.r.o. jej história a hodnoty, nasleduje analýza ukrajinského trhu a aplikácia metódy PEST, SWOT analýza a pomocou aplikácie metodiky Kepner-Tregoe odhaľuje riziká, ich príčiny a preventívne opatrenia spolu s potenciálnymi príležitosťami vstupu na zahraničný trh.