Analýza potenciálnych problémov a príležitostí vstupu firmy na ukrajinský trh s módou - Knap, Martin; Bahník, Štěpán; Topor, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Bakalárska práca sa zaoberá analýzou potenciálnych problémov a príležitostí pri vstupe podniku na zahraničný trh pomocou metodiky Kepner-Tregoe, ktorá je doplnená metódami prieskumu trhu a konkurencie PEST a SWOT analýzou vnútorného a vonkajšieho prostredia podniku. Práca je rozdelená na teoretickú a praktickú časť. Teoretická časť je zameraná na problematiku medzinárodného podnikania, managementom rizika, módnym trhom a budovaním značky na internete. V praktickej časti je predstavená spoločnosť Footshop s.r.o. jej história a hodnoty, nasleduje analýza ukrajinského trhu a aplikácia metódy PEST, SWOT analýza a pomocou aplikácie metodiky Kepner-Tregoe odhaľuje riziká, ich príčiny a preventívne opatrenia spolu s potenciálnymi príležitosťami vstupu na zahraničný trh.
Vedoucí práce: Štěpán Bahník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses