Fiskální politika České republiky - Lamich, Ondřej; Soukup, Jindřich, 1955-; Sirůček, Pavel, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato diplomová práce se zabývá fiskální politikou České republiky. Cílem této práce je popsat fiskální politiku prováděnou mezi lety 1993 a 2017 a analyzovat její vliv na agregátní poptávku, tedy hrubý domácí produkt a inflaci. V teoretické části jsou popsány základní předpoklady, koncepty, funkce, cíle a nástroje fiskální politiky. V praktické části je podrobně popsán vývoj fiskálních opatření provedených ve sledovaném období, jejich zhodnocení a následně provedena analýza vlivu těchto opatření na agregátní poptávku pomocí standardní regresní analýzy. V závěru této práce je pak zhodnocena jejich efektivita a vhodnost v dané ekonomické situaci, včetně vyjmenování omezujících faktorů.
Vedoucí práce: Jindřich Soukup
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses