Analýza dopravní obslužnosti města Karlovy Vary - Duda, Martin (2019)
Cílem práce je analýza současného stavu dopravní obslužnosti města Karlovy Vary a navržení doporučení ke zlepšení jejího fungování. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část vysvětluje použité pojmy a metody pro analýzu ze sociodemografického a logistického pohledu a charakterizuje analyzované území. Praktická část se zabývá vlastní analýzou, jež zkoumá současnou demografickou a dopravní situaci města se zaměřením na demografické charakteristiky. Dopravní situace je zhodnocena na základě dopravní infrastruktury, autobusové a železniční dopravy a propojení se zjištěnými výsledky. Zjištěné skutečnosti jsou shrnuty v analýze SWOT, jež identifikuje silné a slabé stránky a příležitosti a hrozby dopravní obslužnosti města. V závěru jsou navržena doporučení ke zlepšení dopravní obslužnosti na základě zjištěných informací a prognózy obyvatel.