Ocenenie Allianz pojišťovna a.s. - Matejičková, Monika (2019)
Diplomová práca „Ocenienie Allianz pojišťovna a.s.“ sa zaoberá špecifikami oceňovania komerčných poisťovní. Cielom práce je využiť teoretické vedomosti nadobudnuté počas štúdia a aplikovať ich na konkrétnom prípade ocenenia komerčnej poisťovne. Prvá časť práce sa zaoberá teóriou oceňovania komerčných poisťovní a ich špecifikami. V nasledujúcich častiach je prevedená finančná a strategická analýza, na ktorých základe je zostavený finančný plán. Nakoniec je poisťovňa ocenená vybranými metódami a na záver je určená hodnota poisťovne.