Spotřební chování návštěvníků zoologických zahrad v ČR - Vránová, Michaela (2019)
Diplomová práce se snaží rozvíjet chápání spotřebního chování návštěvníků zoologických zahrad v České republice a jeho specifik. Cílem této práce je vytvořit strukturu těchto specifik a identifikovat faktory ovlivňující spotřební chování návštěvníků zoo. Pro sběr a analýzu dat se používají primární i sekundární zdroje. Nejprve jsou analyzována sekundární data z výzkumu MML-TGI týkající se četnosti návštěv zoologických zahrad. Následně je proveden primární výzkum online dotazováním se zaměřením na specifika kupního rozhodovacího procesu návštěvníků zoologických zahrad. Navíc jsou použityt-test a chí-kvadrát test ke stanovení závislostí mezi charakteristikami návštěvníků, jednotlivými specifiky a frekvencí návštěv zoo. Na základě zjištění z obou výzkumů jsou vydefinována specifika spotřebního chování u návštěvníků zoologických zahrad a jsou stanoveny konkrétní návrhy pro marketingové strategie.