Spotřební chování návštěvníků zoologických zahrad v ČR - Vránová, Michaela; Černá, Jitka, 1961-; Boučková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce se snaží rozvíjet chápání spotřebního chování návštěvníků zoologických zahrad v České republice a jeho specifik. Cílem této práce je vytvořit strukturu těchto specifik a identifikovat faktory ovlivňující spotřební chování návštěvníků zoo. Pro sběr a analýzu dat se používají primární i sekundární zdroje. Nejprve jsou analyzována sekundární data z výzkumu MML-TGI týkající se četnosti návštěv zoologických zahrad. Následně je proveden primární výzkum online dotazováním se zaměřením na specifika kupního rozhodovacího procesu návštěvníků zoologických zahrad. Navíc jsou použityt-test a chí-kvadrát test ke stanovení závislostí mezi charakteristikami návštěvníků, jednotlivými specifiky a frekvencí návštěv zoo. Na základě zjištění z obou výzkumů jsou vydefinována specifika spotřebního chování u návštěvníků zoologických zahrad a jsou stanoveny konkrétní návrhy pro marketingové strategie.
Vedoucí práce: Jitka Černá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses