Strategická analýza Botanicus spol. s r.o. - Kraftová, Kateřina (2019)
Cílem bakalářské práce je provedení strategické analýzy společnosti Botanicus, spol. s r.o. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, kterými jsou teoretická a praktická část. Teoretická část popisuje strategii, vybrané metody a nástroje, které jsou rovněž využity v praktické části této bakalářské práce na danou firmu. Práce používá především metody strategické a finanční analýzy, například jsou v práci aplikovány metody PESTEL analýzy, Porterova modelu pěti sil, VRIO analýzy, ukazatele finanční analýzy společnosti, a také SWOT analýzy. Na základě informací zjištěných z metod v této práce bude vyhodnocen stav společnosti a budou navrženy případná doporučení, změny, které firma může využít ve strategickém řízení k dosažení budoucího úspěchu.