Současné problémy studentů při přechodu ze SŠ na VŠ - Pošmurová, Klára; Krpálková-Krelová, Katarína; Krejčová, Kristýna, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Bakalářská práce se věnuje problematice neúspěšnosti studentů v prvním roce studia na vysoké škole a zaměřuje se na problémy související s přestupem studentů ze střední školy na vysokou školu. Stěžejní částí práce je vyhodnocení dat z dotazníkových šetřeních, která se zaměřovala na porovnání očekávání budoucích studentů vysokých škol a skutečnosti, kterou zažívají studenti prvního ročníku. Překvapivým zjištěním byla neochota studentů chodit na všechny přednášky a cvičení, u kterých není povinná docházka. Více než tři čtvrtiny žáků středních škol nemá v plánu si kupovat povinnou literaturu na vysoké škole a studenti si raději shánějí materiály od svých spolužáků. Pozitivním zjištěním byla spokojenost respondentů s přípravou na vysokou školu ze svých středních škol.
Vedoucí práce: Katarína Krpálková Krelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: vzdělávání v ekonomických předmětech [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses