Komparativní analýza kvality života obyvatel Olomouckého kraje v rámci ostatních krajů České republiky - Pospíšilová, Petra; Mirošník, Karel; Petkovová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Bakalářská práce se zabývá kvalitou života obyvatel Olomouckého kraje v porovnání s ostatními kraji ČR. Hlavním cílem je porovnat pomocí vybraných ukazatelů kvalitu života obyvatel Olomouckého kraje s ostatními kraji v ČR.Práce je rozdělená na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části je pomocí rešeršní analýzy vymezen pojem kvalita života a jsou zde představeny metodiky měření kvality života v ČR i ve světě. Následně jsou stručně charakterizovány kraje ČR se zaměřením na Olomoucký kraj. Obsahem praktické části je samotná komparativní analýza, přičemž jsou zde objasněny indikátory, které jsem pro výpočet metodikou Mastercard zvolila. Závěr tvoří interpretace a celkové zhodnocení zjištěných výsledků.
Vedoucí práce: Karel Mirošník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses