Trh práce v České republice v období ekonomické recese - Řehoř, Marek (2019)
Tato diplomová práce se zabývá trhem práce v České republice v období ekonomické recese. V teoretické částí práce je vymezen trh práce, popsána problematika nezaměstnanosti a definována politika zaměstnanosti. Dále je popsána souvislost hospodářského cyklu a nezaměstnanosti a vznik ekonomické recese v roce 2008. V praktických částech je analyzován vývoj na trhu práce v České republice v období ekonomické recese, především struktura nezaměstnaných a uplatňované nástroje politiky zaměstnanosti. Politika zaměstnanosti je zhodnocena jako efektivní. V závěru práce je popsán vývoj na trhu práce v Německu, Španělsku a na Slovensku v období ekonomické recese.