Trh práce v České republice v období ekonomické recese - Řehoř, Marek; Pavelka, Tomáš, 1975-; Soukupová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato diplomová práce se zabývá trhem práce v České republice v období ekonomické recese. V teoretické částí práce je vymezen trh práce, popsána problematika nezaměstnanosti a definována politika zaměstnanosti. Dále je popsána souvislost hospodářského cyklu a nezaměstnanosti a vznik ekonomické recese v roce 2008. V praktických částech je analyzován vývoj na trhu práce v České republice v období ekonomické recese, především struktura nezaměstnaných a uplatňované nástroje politiky zaměstnanosti. Politika zaměstnanosti je zhodnocena jako efektivní. V závěru práce je popsán vývoj na trhu práce v Německu, Španělsku a na Slovensku v období ekonomické recese.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses