Hodnocení profilu absolventa obchodní akademie s reflexí potřeb trhu práce - Hezinová, Aneta; Berková, Kateřina, 1984-; Krejčová, Kristýna, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce „Hodnocení profilu absolventa obchodní akademie s reflexí potřeb trhu práce“ si klade za cíl zhodnotit, zda výuka předmětu účetnictví je koncipována a realizována tak, aby dosažené vzdělání absolventa obchodní akademie bylo v souladu s požadavky trhu práce. V teoretické části jsou vymezeny požadavky trhu práce a to jak všeobecné, tak následně i odborné požadavky pro profesi účetního a hlavního účetního. Dále je pozornost věnována národně závazným rámcům vzdělávání, které mají požadavky trhu práce reflektovat a přenést do vzdělávacího procesu. Následně se práce zaobírá výukou, především zásadami, organizačními formami, koncepcemi a hlavně metodami výuky, které směřují k naplnění požadavků trhu práce na absolventa. Praktická část práce se skládá z výzkumné a návrhové části. Výzkumná část má za cíl zjistit pozorováním, zda je výuka efektivní a dochází k rozvoji všech požadovaných kompetencí. Dále pomocí řízeného rozhovoru zjistit názor a přístup vyučujícího. Návrhová část má poskytnout materiál pro výuku, který umožní rozvíjet nedostatečně rozvíjené kompetence.
Vedoucí práce: Kateřina Berková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství ekonomických předmětů pro střední školy [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses