Vývoj na českém pojistném trhu z pohledu životního pojištění - Valenta, Martin (2019)
Cílem diplomové práce je komplexně zhodnotit, jak se změnil trh životního pojištění v průběhu doby a jaký je jeho očekávaný budoucí vývoj. Úvod této práce se zaměřuje pouze na teoretickou část životního pojištění, a to zejména na historii, obecnou charakteristiku a vhodnost jeho využití v běžném životě. Hlavní část je zaměřena na možnosti sjednání všech běžně dostupných připojištění v rámci životního pojištění a dále na faktory, které ovlivňují cenu životního pojištění. Závěr práce pojednává o struktuře trhu životního pojištění a jeho budoucím vývoji.