Vývoj na českém pojistném trhu z pohledu životního pojištění - Valenta, Martin; Ducháčková, Eva, 1958-; Silberhornová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem diplomové práce je komplexně zhodnotit, jak se změnil trh životního pojištění v průběhu doby a jaký je jeho očekávaný budoucí vývoj. Úvod této práce se zaměřuje pouze na teoretickou část životního pojištění, a to zejména na historii, obecnou charakteristiku a vhodnost jeho využití v běžném životě. Hlavní část je zaměřena na možnosti sjednání všech běžně dostupných připojištění v rámci životního pojištění a dále na faktory, které ovlivňují cenu životního pojištění. Závěr práce pojednává o struktuře trhu životního pojištění a jeho budoucím vývoji.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses