Rozhodovací proces studentů Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze při výběru vysoké školy - Šrámek, Adam (2019)
Diplomová práce se primárně zabývá rozhodovacím procesem při výběru budoucí vysoké školy. Vzhledem ke stále klesajícím počtu studentů, kteří se na Fakultu podnikohospodářskou hlásí, je nutné zjistit, jak se potenciální studenti rozhodují. Primárním cílem je tedy zanalyzovat a odkrýt rozhodovací proces studentů Fakulty podnikohospodářské a jejich konkurentů, při jejich výběru vysoké školy. Dalšími cíli je zmapovaní spokojenosti aktuálních studentů 1. ročníku bakalářského stupně studia a manažerská doporučení Fakultě podnikohospodářské, která povedou k vylepšení komunikace směrem ke potenciálním studentům. Samotný výzkum měl kvalitativní i kvantitativní charakter. V první fází probíhaly hloubkové individuální rozhovory s respondenty, na jejichž základě vznikl dotazník pro druhou, kvantitativní, fázi výzkumu. Zde již bylo osloveno větší množství studentů. Klíčové zjištění této diplomové práce je odkrytí rozhodovacího procesu studentů, popis procesu do jednotlivých fází, zjištění motivace student ke studiu, důležité aspekty jejich rozhodování, zdroje hledání informací a největší influenceři při jejich výběru.