Komparace financování vozidel do podniku - Jirák, Tomáš (2019)
Cílem bakalářské práce je provedení porovnání jednotlivých variant financování vozového parku do podniku. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, kterými jsou teoretická a praktická část. Teoretická část popisuje jednotlivé formy financování. Konkrétně se jedná o platbu z vlastních zdrojů, úvěr, finanční leasing a operativní leasing. V teoretické části je rovněž zaznamenán vývoj těchto forem v České republice a nejdůležitější finanční instituce, které poskytují tyto varianty financování. Praktická část se věnuje představení modelové společnosti včetně potřeb na vozový park. Součástí praktické části je i porovnání jednotlivých forem financování a následný výběr nejvhodnější varianty pro modelovou společnost. Závěr sumarizuje obě části bakalářské práce.