Komparace financování vozidel do podniku - Jirák, Tomáš; Zelený, Lubomír; Doležel, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem bakalářské práce je provedení porovnání jednotlivých variant financování vozového parku do podniku. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, kterými jsou teoretická a praktická část. Teoretická část popisuje jednotlivé formy financování. Konkrétně se jedná o platbu z vlastních zdrojů, úvěr, finanční leasing a operativní leasing. V teoretické části je rovněž zaznamenán vývoj těchto forem v České republice a nejdůležitější finanční instituce, které poskytují tyto varianty financování. Praktická část se věnuje představení modelové společnosti včetně potřeb na vozový park. Součástí praktické části je i porovnání jednotlivých forem financování a následný výběr nejvhodnější varianty pro modelovou společnost. Závěr sumarizuje obě části bakalářské práce.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses