Cíle, obsah, struktura a předpoklady účinného fungování odpovědnostního účetnictví (za zvláštním zřetelem na řízení lidského faktoru) - Koskubová, Monika; Král, Bohumil, 1952-; Petera, Petr, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce se věnuje problematice odpovědnostního účetnictví. Autorka vychází ze základních prvků organizace, jimiž chápeme především strategické cíle organizace, a v návaznosti na ně definuje pozici a cíle odpovědnostního účetnictví v organizaci a v systému manažerského účetnictví. Práce je zaměřená na odpovědnostní účetnictví se zaměřením na řízení lidského kapitálu, který je chápán jako nehmotné aktivum představující potenciální strategickou konkurenční výhodu organizace v současném tržním prostředí. Po představení odpovědnostního účetnictví jako součásti systému manažerského účetnictví a seznámení se s aktuálními vývojovými tendencemi tržního prostředí následují kapitoly, ve kterých autorka stručně pojednává o vazbě odpovědnostního účetnictví na strategii organizace a o pozici odpovědnostního účetnictví v manažerských řídicích systémech. V navazujících kapitolách jsou představeny předpoklady, prvky, nástroje a metody odpovědnostního účetnictví. Teoretické poznatky jsou v aplikační části uplatněny v praxi na příkladu reálné společnosti.
Vedoucí práce: Bohumil Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses