Akciový trh v ČR a největší zástupci v indexu PX - Vondra, Matěj (2019)
Diplomová práce se zabývá popisem českého akciového trhu a fundamentální analýzou dvou významných akciových titulů z různých odvětví na tomto trhu. Právě energetika a bankovnictví jsou největšími segmenty v indexu Burzy cenných papírů Praha. Samotná analýza akcií je provedena na třech úrovních – makroekonomické, odvětvové a podnikové. Provedená analýza na podnikové úrovni se soustředí na stanovení vnitřní hodnoty pomocí modelů, na základě kterých lze stanovit doporučení týkající se nákupu akcie.