3D skenování a virtuální realita v kulturních institucích - Šindler, Marek; Kubaš, Mario, 1981-; Řehák, Adam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
V této práci je zkoumáno využití technologií 3D skenování a virtuální reality v českých muzejních organizacích. Zaměřena je především na aplikaci těchto technologií v prezentační funkci muzeí a na potenciální bariéry pro toto použití. Základem pro provedený kvalitativní výzkum jsou polostrukturované rozhovory se zástupci vybraných muzeí. První část této práce popisuje prezentační funkci muzea a technologie pro 3D skenování a virtuální realitu. Následují příklady použití 3D skenování a virtuální reality zahraničními muzejními subjekty a představení současné úrovně využívání těchto technologií v českých muzeích. V poslední části práce jsou analyzovány uvedené zábrany pro širší používání a navržena řešení, která by je měla odstranit nebo minimalizovat.
Vedoucí práce: Mario Kubaš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses