Regionálna analýza pivovarníckeho priemyslu v ČR a vplyv pivného turizmu na cestovný ruch v Juhočeskom a Plzeňskom kraji - Dzurovčin, Martin; Wokoun, René, 1953-; Pělucha, Martin, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Predmetom tejto diplomovej práce je regionálna analýza pivovarov a minipivovarov v prostredí Českej republiky a komparácia vplyvov dvoch vybraných pivovarov a minipivovarov v Juhočeskom a Plzeňskom kraji na regionálny rozvoj vo väzbe na cestovný ruch. V úvode práce sú vymedzené teoretické východiská lokalizácie priemyslu a ekonomickej lokalizácie, ktorá sa prejavuje novým trendom v pivovarníctve, a to zakladaním minipivovarov. Vymedzený je aj pivný cestovný ruch, ako forma cestovného ruchu, ktorá tvorí podmnožinu gastronomického cestovného ruchu. Hlavná časť práce popisuje a hodnotí vývoj počtu pivovarov a minipivovarov a ich produkcie vo vybraných časových obdobiach. Súčasťou práce je časť zameraná na vplyv pivovaru z pohľadu územnej samosprávy vo vzťahu na cestovný ruch a rozbor ich vzájomnej spolupráce. Celorepublikové závery sú analyzované a porovnávané s výsledkami riadených rozhovorov so zástupcami štyroch vybraných pivovarov. Pozornosť je venovaná aj popularite pivných slávností, ktorých ekonomické prínosy pozitívne ovplyvňujú miesto ich konania.
Vedoucí práce: René Wokoun
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses